Over ten Kate

Welkom op de website van ten Kate loon- en grondwerk. Naast informatie over onze diensten en producten vertellen wij u graag iets over ons familiebedrijf. Aan de rand van Nieuwleusen, tegenover de wijk Westerbouwlanden, staat inmiddels de 4e generatie ten Kate aan het roer.

Ons bedrijf is in 1923 opgericht door E.G. ten Kate onder de naam ten Kate’s loonbedrijf. Bij de start bestond de bedrijfsinventaris uit twee dorsmachines.

In 1938 werd het bedrijf overgenomen door Gerrit en Femme ten Kate. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit landbouwwerkzaamheden bij veehouders in de omgeving. Ook had Gerrit er nog een klein timmerbedrijf bij.

Na het overlijden van Gerrit ten Kate werd het bedrijf in 1979 voortgezet door Frits en Neel ten Kate onder de naam Fr. ten Kate. De werkzaamheden breidden zich uit. Zo werd het agrarisch loonwerk uitgebreid met grondverzet in weg- en waterbouw en woningbouwprojecten. En maakte ook de uitvoering van bestratingen deel uit van de bedrijfsactiviteiten.

Na het overlijden van Frits ten Kate werd het bedrijf in 2010 door zoon Errit voortgezet onder een nieuwe naam: ten Kate loon- en grondwerk. Naast de eerder genoemde activiteiten in het loonwerk en het grondverzet, zijn we nu ook actief in de transportbranche. In 2013 werd de eerste vrachtwagen aangeschaft. En met ingang van 2015 is een start gemaakt met de verkoop van diverse soorten zand en aanverwante grondproducten op onze eigen bedrijfslocatie.

Ooit begonnen met twee dorsmachines is ten Kate loon- en grondwerk inmiddels van vele markten thuis. Niet alleen in de agrarische, maar ook in andere sectoren en voor particulieren zetten wij graag onze mensen en machines voor u in.